Sabahın erken saatleri …
Hani güneşin hafif bir esintiye eşlik ettiği, sadece kuş cıvıltılarının ortalığı şenlendirdiği…
İlle de bir fincan siyah Çaykur çay ve kendimi yanıma alacağım o muhteşem dingin saatler…
Yabanmersinli Ekmek
(Tarif; net425gr- Gamze Bursa)
Yabanmersini internetten araştırdığımda karşıma mor, başka bir meyve çıkıyor. Oysa aktarlarda, bakkallarda, büyük marketlerde satılan aşağıdaki meyve, onun da orijinal adı “crannberies”. Gene de Türkçe kullanmak için yabanmersinli ekmek dedim. Bizim ev bu ekmek tarifini çok sevdi. Üzerine kırem peynir, reçel sürülebilse de bizim en çok sevdiğimiz sade tüketimiydi.
Malzemeler
• 3,5 su bardağı un
• Tuz
• 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
• 125 gr. soğuk tereyağı
• 2 çorba kaşığı tozşeker
• ¾ su bardağı yaban mersini*
• 2 yumurta
• ¾ su bardağı süt
Fırın 200 dereceye ayarlanır. Un, tuz, kabartma tozu elenir ve karıştırılır. Soğuk tereyağı mümkün olduğunca küçük küpler halinde kesilir. Unlu karışımla karıştırılarak, ekmek kırıntısı görünümü alana kadar yoğrulur. Toparlanmazsa da sorun değil, şeker ve yaban mersini de ilave edilir. Bir yumurta ve süt eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Bu aşamada yarım su bardağı kadar un ekledim, hamur toparlanıyorsa una gerek yok. Hamurdan parçalar koparılarak 2,5cm civarı kalığında toplar yapılır. Yağlı kağıt serilen ya da yağlanan fırın tepsisine dizilir. Çırpılmış diğer yumurta üzerlerine sürülür. 10-12 dakika civarı sonrasında konturol edilir, pişmişse soğumaya bırakılır.
*Bu arada tarifin aslında aynı miktarda kuru üzüm kullanılıyor.
bu tarifi muhakkak deniycem canım, teşekkürler :) ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSilyaban mersinin tadından hoşlanmadım.
YanıtlaSilama tabakta hoş görünüyor,puaçalrın yadı da güzeldir herhalde.
fincan ve çay da çok güzel.
teyzecim yaban mersini ekmekte kuru üzüm gibi oluyor, çok yakışıyor bu tarife kesinlikle tavsiye ederim öptüm
YanıtlaSil03 Haziran 2010 01:37
___offf bayılırım...canım gecti akşam akşam :))__
YanıtlaSildenizero; çok kolay tavsiye ederim
YanıtlaSil