Hayallerdeki yollara düşebilmek, keşfetmek, bir değil birkaç ömür yetecek deneyimlere yelken açmak…
Okumanın kalbimdeki yeri her daim bambaşka olsa da gezmenin, iliklerine kadar yolu hissetmenin ve yolun anlatacaklarını dinlemenin bambaşka bir insan yapıvereceğini bilirim kendimi.
İnsanın aklına düşüverdi mi bir kere gerisi geliveriyor er geç, kırizleri atlatıp yollara düşüp Pırıl Yay’ın da dediği gibi “hayata şahane bir çalım”*la üstelik...
Yoğun Kakaolu Islak kek
(Tarif ; acemi aşçı)
Malzemeler **
• 1/2 cup hindistan cevizi
• 1 paket karbonat
• 2 cup un
• 1,5 cup toz şeker (damak tadınıza göre 1 cup-2 cup arası dilediğiniz miktar) -1 cup ekledim-
• 1 tutam tuz
• 1/2 cup (100 gr) tereyağı (aynı miktar zeytinyağı da olabilir) –zeytinyağı ile yaptım-
• 1 cup su
• 1/2 cup (50 gr=1 paket) dark kakao***
• 1/4 tsp vanilya özütü ya da 1 pk vanilya (yoğun kakao lezzeti için eklenmeyebilir) –kullanmadım-
• 1/2 cup süt
• 2 yumurta
Hindistancevizi, elenmiş karbonat ve un, toz şeker, tuz bir kapta karıştırılır. Zeytinyağı, su, kakao ufak bir tencerede kaynatılmadan karıştırılır. Süt ve yumurtalar mümkünse cam kasede iyice karıştırılır. Kuru karışıma önce yağlı karışım sonra da sütlü karışım eklendikten sonra karıştırıcıyla iki dakika kadar karıştırılır. Yağlanan ve un serpilen ya da yağlı kağıt serilen kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırına 35-40 dakika pişirilir. Kürdan batırılarak pişip pişmediği konturol edildikten sonra çıkarılır. Soğutulur ve mümkünse bir gün dolapta bekletilerek servis edilir. Yoğun kakao lezzetiyle bizim hoşumuza gitti. Gelecek sefere çocuklar için bir de tereyağlı deneyeceğim belki de.
*Sayfa ;168
**1cup=125 ml=1 su bardağı
*** Dr Oetker Gourmet Kakao
Çok güzel görünüyor, sabah sabah canim çekti. Bozkurt
YanıtlaSilFotoğraf da en az kitap kadar davetkar ! Elinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler
YanıtlaSilMine gezmek çok güzel şey gerçekten. Hepimize bol gezmeli hayatlar diliyorum... Tabii gezerken güzel şeyler de tadalım!
YanıtlaSil