Misafir ağırlarken rahatlıkla kullanılabilecek bir tarif incik. Hem lezzetli, hem yumuşak.
İncik
(Tarif ; Dedemin Sofrası Büyükada Yemekleri- Selin Kutucular )
Malzemeler
• 8 adet kemikli porsiyon incik – kemiksiz kullandım-
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet soğan
• 1 adet havuç
• 2 diş sarımsak
• 1 bardak sıcak su
• 2 silme tatlı kaşığı tuz
• Karabiber -isteğe göre-
İncikler yıkanıp iyice kurutulur. Etlerin her tarafına gelecek şekilde zeytinyağı sürülür, elle tuzlanır. Düdüklü tencere kullanılıyorsa üzerleri kızarana kadar düdüklü tencerede kavrulur. Benim gibi düdüklü tencere fobiniz varsa yanmaz bir tencerede ya da tavada kapak kapatılarak kavrulur. Rendelenen havuç ya da soğan eklenir. Soğan ve havucu etlerin üzerine koymayı tercih ediyorum, böylece sebzeler sularını direk ete bırakarak lezzetini arttırıyor. Kavurmaya devam edilir. Sarımsak ve pişirecek kadar sıcak su eklenir. Bizim midemize dokunduğu için karabiber eklemiyoruz, isteğe göre eklenebilir. Düdüklü tencerede pişiriliyorsa ete göre ayarlanır, 30 dakika pişirilir, kullanılmıyorsa etin pişip pişmediği konturol edilerek pişirilir.(Düdüklüde daha yumuşak olacağı söyleniyor. ) İncikler kemikliyse serviste alüminyum folyoya sarmak yenmesinde rahatlık sağlar. İncikler istenilen sebzelerle servis edilir. (Fotoğraftaki tabakta zeytinyağlı havuç ve patates, bezelye, kurutulmuş domatesle pişirdiğim türlü var. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder