Acemi ve tuzsuz mutfağım, okuduklarım, yazdıklarım, gezdiklerim, hissettiklerim kısaca sevgili günlüğüm
14 Nisan 2010 Çarşamba
Papaz Yahnisi
Geçenlerde dergilere bakarken annem, “eskiden bunu çok yapardık, hadi bunu yap” deyince tabii ki akan sular durdu ve isteği yerine getirildi. Yanına zerdeçallı pilav yaptım.
Papaz Yahnisi
(Tarif, Sofra Dergisi)
Malzemeler
• Yarım kilo kuşbaşı dana eti (tas kebaplık aldım)
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• 4 diş sarımsak
• 4 tatlı kaşığı salça (2 tatlı kaşığı domates, 2 tatlı kaşığı biber kullandım)
• 5 su bardağı su(etin sertliğine göre istenirse bir bardak daha eklenebilir)
• 4 çay kaşığı karabiber(kullanmadım)
• 4 çay kaşığı kimyon (1 çay kaşığı kullandım)
• 25 adet arpacık soğan
• Tuz
Tereyağı tencereye alınır, etler de tencereye konulduktan sonra sotelenir. Üzerine rendelenmiş sarımsak , salça, su ve diğer baharatlar eklenir. Su kaynamaya başladıktan sonra temizlenmiş arpacık soğanlar ilave edilir. Soğanlar yumuşayınca ocaktan alınıp, pilavla servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hımm harika görünüyor, ellerine sağlık.. kesinlikle pilavı çok merak ettim :) yiyenlere afiyet olsun :) sevgiler..
YanıtlaSilharika görünüyor...ama bize yarım k,lodan yetmez ben sanırım 1 kilodan yaparım..ama
YanıtlaSilbende kesinlikle pilavı merak ettim..en kısa zamanda pilav tarifini bekliyorum..takiptesin..
NURAY---İzmir Keremin annesi
Nurayım pilavın üstüne tıklayınca tarifi geliyor(bizde tarifler bekletilmeden hemen veriliyor : =)) )
YanıtlaSil