13 Kasım 2019 Çarşamba

Bizim Dünyamız - Thich Nhath Hanh



".... yaptığımızın aslında kendi ÇOCUKLARIMIZI YEMEK olduğudur..." Sh 10


Bu kadar keskin, bu kadar vurucu ifade edildiğinde dehşet içinde kalmıyor musunuz siz de? Çocuklarımızın geleceği için olduğunu söyleyip, çılgınlar gibi çalışırken aslında onları yemek, gerçekte onlara bir gelecek bırakmamak yani onların geleceğini yok etmek!

Çölde erzakları yetmeyen üç kişilik bir aile, yolu tamamlamak için kendi çocuklarını yiyor. Anne baba, sabah akşam çocuğumuz nerede diye ağlarken, omuzlarında taşıyarak kuruttukları çocuklarının etlerinden sabah akşam parça parça alarak yolu tamamlayabiliyorlar! Abartmak değil anlatılan tam olarak kestiğimiz ağaçlar, yok ettiğimiz doğal kaynaklar, nefes alacak alan kalmadığında ne olacağının "farkında olabilmek" konusu. Farkındalıkla yaşayabilmek!

Hepimizin birey olarak yolları farklı gibi gözükse de hepimiz aynı dünya üzerinde yaşıyoruz. İnsanın doğanın parçasıyken nasıl yabancılaştığı, uzaklaşarak zarar verdiği biraz da kendine verdiği zararı anlatmıyor mu? Bulut kirliyse nasıl temiz yağmur yağmasını bekleriz diyor bir yerinde kitabın... Siz ne dersiniz?

Kuzey - Güney Kore arasında sınır olan, boş bir bölgede son elli yılda kendini yenileyen doğada, ortaya çıkan nadir turna türünden bahsediliyor. Ve kapitalizmin iştahını kabartan bu alanın yakında yok olacağından... Kendime vegan ve sıfır atıklı bir dünya yaratma yolunda usul usul ilerlerken biraz olsun iyi geldi "Bizim Dünyamız" ...

 Arka Sayfa

"Gezegenimizi korumak ve ona iyi bakmak için her birimizin yapabileceği bir şey var. Çocuklarımız ve torunlarımızın geleceğini mümkün kılacak bir yaşam sürmeliyiz. Yaşamımız, verdiğimiz söz, aktarmak istediğimiz mesaj olmalı."

Vietnamlı Zen üstadı, Nobel Barış Ödülü adayı Thich Nhath Hanh, bizi yaşayan her şeyle daha şefkatli ve dürüst ilişkiler kurabileceğimiz bir yolculuğa davet ediyor.

Kendimizle, başkalarıyla ve doğayla çatışmayı bırakmak için sevecenliğin, nezaketin, peşin hükümlerin ötesine geçmenin ve özen göstermenin bilgisi...

Biraz da ruhumuzun toprağını beslemeyi öğrenmek için!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...