21 Nisan 2015 Salı

Samsun Balcalı Köyü Eski Cami

Mavi bir kapı, üzerinde kurumuş dallarıyla… Rengi ve duruşuyla tam olarak mıknatıs etkisi yaratmıştı. Oysa ilk gördüğüm fotoğraflarda sadece portre çekimi için kullanılmış yani azıcık bir kısmını görebilmiştim. Belki de o gizemli haliydi beni çeken.




Sonrasında karşıma çıkışı hoş bir tesadüfle oldu. Gizemli kapım, çok eski ahşap bir camiye aitti.(Çok eski dediysem tabii Çarşamba’daki Göğceli (çivisiz) Camii kadar değil.) O eski mavi kapısıyla bir masal dünyasına alıvermek için bekliyordu sanki.  


Fotoğrafçılar için bulunmaz bir dünya içi. Camsız pencerelerden sarkan sarmaşıklardan sızan ışık kapı kadar çekici. Yakın zamanda onarılma çalışması olmuş belli. İçerideki mihrap, minber renkleri, kubbedeki ahşap süsleme, buraya bir zamanlar sihirli bir değneğin dokunduğunu, sonrasındaysa fotoğraflara konu olması için öylece bırakıldığını anlatıyor.



 Etrafını dolaşıyorum, toprağa oturmamış temeli, altı boşluk. Çevresi yemyeşil, ıssız… Bahçesinde yatanları huzurla ağırlıyor… Bırakılmışlığın hüznüyle el sallıyor giderken... Tekrar görüşmek üzere diyorum sessizce… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...