Büyük lokma ye, büyük konuşma : ) Hazır yufkadan başka yufka kullanmam derken, duyarlılıklarımız nedeniyle yeni unlar deneme aşamasındayım. Böyle olunca gelsin yeni tarifler, gelsin yeni keyifler... Alınsın oklavalar ellere, çeşit çeşit unlar yoğrulup açılsın hamurlar, börekler, poğaçalar fırınlara, sofralara.. Hepsi sağlık, mutluluk için, hepsi mutlu gülümsemeler için : )
Ama önce tam tarifini uygulayayım da hele bir elim alışsın değil mi? İçine de şöyle evde en sevilen sebzelerden olan patlıcanı koyalım. Fırından çıkınca evimizin sultanı aa ne güzel kabarmış desin, kabartma tozu mu var bunda desin ? Evimizin beyi beğenmesin ama sabaha kadar hepsini bitirsin mesela : )
Patlıcanlı Börek
(Tarif;Sofra Dergisi, Şipşak Tarifler Eki)
200 gr un
1/2 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı süt
1/2 kahve fincanı su
2 adet orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1,5 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Un,tuz ve süt derin bir kapta yoğrulur. Hamurdan 10 adet beze hazırlanır. Patlıcanlar ve soğan küçük küpler halinde doğranır. Tuz eklenip zeytinyağında kavrulur. Ateşten alınıp, ılıkken üzerine kaşar peyniri rendelenir. Hamurlar dilenilen şekilde oklavayla açılır. Açılmadan önce altına biraz un serpilir ki yapışmasın. İncelince içine bir çorba kaşığı ya da istenilen ölçüde malzeme konur, istenilen şekilde kapatılır. Uçlarından kapatılır. Bir kısmını yarım ay gibi kapattım, bir kısmı zarf şeklinde kapattım örneğin..Fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
sevgili mine,
YanıtlaSilellerine sağlık.
bayılırım elde açma patlıcanlı böreğe;)
ama yapılışını tam anlamadım poaça gibi anlatmışsın, fotoğrafta börek gibi:S
Off! bunun bir de kurtulmuş patlıcanlısı, kurutulmuş domateslisi var .. ağhh.. çok fena oldum.. benim zaafım; pasta ve çörekler zaten:)
YanıtlaSilEllerine sağlık patlıcanla olması kızartılmaması çok güzel sevgiler....
YanıtlaSilEzgi;hemen değişiklik yapıyorum tarifte : )
YanıtlaSilDeliAnne; :) ah ah sorma : )
Özgen;patlıcandı, kabaktı hem fırında yapacağım üşenmesem : )
minecim çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Yakın olsak alda gel çayı yapıyom derdim...
YanıtlaSilCanımm ellerine sağlık zahmetli ama çok leziz bir tarif bu. Neffis görünüyor olsa da yesem dedirtti bana ;) Ayrıca uğur böcekli kupa şahaneymiş :)
YanıtlaSilsevgili mine,
YanıtlaSilTeşekkürler.
şimdi anlaşıldı;)
mine ellerine sağlık,bayılırım patlıcanlı böreğe...
YanıtlaSilama o kupaya da bayıldımmm
nerden aldın,bende alacağım:)
uğura ihtiyacım var bu aralar işe yarar belki....
ben hayatta zayıflayamam :(
YanıtlaSilEl açması börek deyince akan sular durulur, elinize sağlık:)
YanıtlaSilEllerine sağlık,gücüm yufkalısına da yetse ben de çok severim patlıcanlı böreği,fincanına bayıldım bu arada :)
YanıtlaSilemel(domates sepeti);hakkaten ne güzel olurdu : )
YanıtlaSilYeşim;teşekkürler ...
Ezgi;: ) anlatabildiğime sevindim, insan acemilikten bazı şeyleri tam anlatamıyor, hatta yapamıyor : )
Darla;paşabahçe...
Nilhan - Küçük Mucizem;ben de : ) ve çoktandır umursamıyorum bu konuyu : )
Elif'in Terazisi;teşekkürler, ilk denememdi hayırlısı bakalım : )
Özgür;teşekkürler... : )
Ellerine sağlık Minecim
YanıtlaSilpatlıcanlı börekler nefis görünüyor kimmiş bakayım o evde beğenmeyip hepsini bitiren :))
Bizdede var öyle biri naz yağıyor bunlar nazzzzzzz
Yıldız; : )) naz naz : )
YanıtlaSilEmeğine, ellerine sağlık.Yazın patlıcanlı böreğe bayılırım.Eminim nefis olmuştur.Sevgiler:)
YanıtlaSilBen de denemeyi cok istiyorum, ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilpembekekik;yazın patlıcanı seviyor bizim ev : )
YanıtlaSilnesrin;şimdiden afiyet olsun : )
Minecim ramazanda misafir gelecek yemek icin ve tarifleri senin sitenden alacagim. Haberin olsun :-)
YanıtlaSilBlackPearl;canım benim Allah kolaylık versin ...
YanıtlaSilbakalım minem ne güzellikler biriktirmiş, börekle başlayalım :))) aşmışız iyice, oklavayla hamur bile açıyoruz. ellerine sağlık :))
YanıtlaSilZennube;ya sorma bi heves bi kıyamet becerebildiğim kadar:)
YanıtlaSilPatlıcan ın zamanı artık tabi.
YanıtlaSilSofra ve Lezzet dergisi alıyorum artık bende. Gerçi diyeceksin ki, net var ya. Ama ben dergi almayı seviyorum.
Ellerine sağlık.
Dergisever anne Çiğdem
Oğlak Kızları; aynen kesinlikle katılıyorum : ) elimin altında yemek kitapları ve dergiler hep olsun : )
YanıtlaSil