25 Nisan 2011 Pazartesi

Yeşil Terapi; Kıymalı Kazayağı

Kocaman çuvalların içinde yığınla otlar görünce çok hoşuma gidiyor,alıp denemek de öyle... Bu hafta maydanoz benzeri bir ot görünce ne olduğunu sordum. "Kazı" cevabını alınca biraz şaşırdım açıkcası. Cahillik diyorum buna, çünkü kişniş ve kinzinin aynı olduğunu öğrenmem epey sürmüştü. :)
Neyse birkaç tekrardan sonra yandaki bir teyze kazayağı da deniyor deyiverdi. "Hah" dedim içimden  "şimdi oldu". Hani duymuşluğum var ya kazayağını az buçuk. Kavurma ya da cacık yaparım deyip, biraz da satan teyzeyi sevdiğimden bir kilo aldım. Eve gelince hemen apartman komşularımıza sordum. Bir komşumuz rahmetli annesinin turşusunu yaptığını söyleyince çok şaşırdım. Sonunda azıcık kıyma kavurarak, içine birer kırmızı biber, havuç, soğan, sarımsak, domates salçası, biber salçası, şeker, tuz, buzluktaki domateslerden koyarak kendi suyuyla pişirdim. Anneme göre değişik hatta güzel oldu. Bilal'e göre de değişikti!Akşam ablam gelince uzman yorumunu alacağım. Bir dahaki sefere biraz daha az alıp kavurmasını denemek istiyorum.

5 yorum:

  1. Ah otlar!Bayılıyorum her türlüsüne,ama birde bizimkilere sevdirebilsem:)ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Limon Çiçekleri;teşekkürler, sevdirmek çok zor bizde de aynı dert : )

    YanıtlaSil
  3. ben otları sanırım sadece salata- börek- ve cacık da seviyorum. yemeğini hiç tatmadım.

    YanıtlaSil
  4. Farklı şeyler denemek güzel,hele bir de beğenilirse çok daha güzel;)

    YanıtlaSil
  5. Küçük Mucizem;güzel oluyor sevenler için tabii : )

    Followupfashion; evet hoşuma gidiyor : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...