Mevsim itibariyla pırasa çeşitlemeleri yapılıyor bizim evde. Bu tarifi gördüğümde de bayılıp hemen denedim. Fotoğrafını çekemeden bitmişti. Tekrar yaptım çok geçmeden, bu sefer fotoğraflayabildim. Hem çok kolay hem de çok lezzetli. Nefis bir hafta başı menüsü için ideal olduğunu düşünüyorum : ) Teşekkürler Handancım…
Arzu'ya ödülü için ayrıca teşekkür ediyorum. Daha önce tatlı günlük ödülümü okuyan tüm arkadaşlara hediye etmiştim.Harika bir hafta diliyorum.
Pırasalı Köfte
1 kg.pırasa
350 gr.kıyma
3 dilim bayat ekmek (1 çay bardağı galeta unu kullandım)
1 adet yumurta
tuz
karabiber
kimyon
yenibahar
Kaşar peyniri( İsteğe göre, fırın kabının üzerini örtecek kadar kullandım)
Pırasalar ayıklanır, yıkanır, ince ince doğranır. Bir tencerede su ile haşlanır. Haşlanan ve iyice suyu süzülen pırasalar robottan geçirilip püre haline getirilir.Ben bazen haşlanan pırasalar tenceredeyken el robotuyla püre haline getirip öylece süzgece koyuyorum. Öte yandan suyunun iyice süzülmesi köftenin kıvamı için çok önemli. Daha sonra robotta çekilen ekmek dilimleri ya da galeta unu, yumurta, kıyma, iyice süzülen püre haline gelmiş pırasa ve baharatlar iyice karıştırılır. Yoğrulur. Altı yağlanan fırın kabına bütün olarak yayılır. 180 derece civarında önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri serpilir. Fırın 200 dereceye getirilip kaşarlar kızarana kadar fırında tutulur.İstenirse köfteler halinde fırın kabına ya da ızgarasına konularak önü ve arkası iyice pişirilir. Afiyetle yenir : )
harika tarifmis bizim evde pirasa yenmez:( ben disinda belki bu sekilde yedirebilirim hatta bu aksam deniyim ben bu tarifi sunumu cok güzel ellerine saglik
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor gercekten. Pirasanin her cesidi bayilarak yenir bizde. Seninde ellerine saglik.
YanıtlaSilminecim çok güzel görünüyor ellerine sağlık en kısa zamanda denicem...
YanıtlaSilbetül; tavsiye ederim : )
YanıtlaSilBayramKombesi; teşekkürler
:))Bizde pırasa yılda bir kez yenir/di sanırım bu sayı artacak gibi görünüyor ellerinize sağlıkk..Mutlu haftalar..
YanıtlaSilemel(domates sepeti) teşekkürler
YanıtlaSilzeynep; tavsiye ederim günlüğümdeki pırasa tarifleri genelde çaktırmadan pırasa yedirmek için : )
çok iyi fikir hakikaten,pırasa tüketimi az olan ailelerdeniz :) ama bu şekilde çok güzel olmuş bence,herkes çok sever diye düşünüyorum..sevgiler..
YanıtlaSilMineciğim süpersin harika olmuş ellerine sağlık bu şekli ile de çok beğendim. Afiyetler olsun canım.
YanıtlaSilBöreğini yapayım diyordum ama köfet de cazip geldi, ellerine sağlık sevgili Mine.
YanıtlaSilZELİHA-UMUTSEPETİ, herkes seviyor çünkü anlamıyorlar içindekini : )
YanıtlaSilçeşniciHandan; fikir güzel olunca : )
NarincE; böreği benim de aklımda yani sırada : )
harika bir görüntü.çok beğendim.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmutfağabuyrun;çok teşekkürler
YanıtlaSilHayırlı haftalar. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Canım mutlu haftalar enfes bir gö
YanıtlaSilrüntü ellerine sağlık öpüyorum.
Fuat Gencal;teşekkürler
YanıtlaSilDerya; çok teşekkürler sevgiler...
biraz tefarruatlı görünüyor yapılışı , ama görüntü süper ellerine sağlık cnm sevgiler,
YanıtlaSilBen soğan yerine prasa doğrayıp, havuç rendeliyorum, un ve süt de ilave edip yapıyorum prasalı köftemi. Seninki çok lezzetli gözüküyor, birde bunu deneyeyim.
YanıtlaSilmineciğim,çok nefis görünüyor.ellerine sağlık.bugün deniyorum bende tadını çok merak ediyorum.sevgiler.
YanıtlaSilŞule İle Egeli Tatlar, yaptığım en kolay yemeklerden biri sadece pırasa haşlama kısmı el alıyor o kadar
YanıtlaSilannelili;pırasayla havuça bayılırım ben de seninkini denemeliyim : )
mutfaktaki rüya - Arzu-;çok teşekkürler, umarım beğenirsin sevgiler
pı-ra-sa sevmeyen eşim için farklı tarif olmuş, denenebilir..ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık.çok nefis gözüküyor.
YanıtlaSilCok nefis olmuusss! Eline saglik,mutlaka denicem bu tarifi!Tesekkürler.
YanıtlaSilhazır pırasam da varken yarın yapabilirim bu tarifi, bu arada mimlendin, tabi eğer istersen :)
YanıtlaSilMineciğim bayıldım bu tarife bizde pırasa çok sevilir nefis ve değişik bir tarif ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Mine bende seni bekleyen bir ödül var, güzel yazılarının devamı için gelsin.
YanıtlaSilAşkla kal bir ömür...$
Son yazımı tanıdığım blogculara ayırdım. Sizinle ilgili de ufacık bir yazı var. Sevgiler.
YanıtlaSilCanım bende blog ödülün var alırmısın..Sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık. çok güzel olmuş gerçekten. acaba kıyma yerine ne kullansam da yapsam? hmmm...bu konuyu yarın değerlendireceğim. :)
YanıtlaSilsevgiler
Pembe Yastık; fırında pırasayı da tavsiye ederim : )
YanıtlaSiluğurböceği;teşekkürler
Bir TeraziKızı;teşekkürler, tavsiye ederim
Zennube; aaa heyecan yaptım hemen bakıyorum : )
Miskokulu Lezzetler -Mine;teşekkür ederim ne hoş pırasa sevilen bir ev : )
bonafide;hemen bakıyorum çook teşekkür ediyorum
DeliAnne; ne kadar değişik teşekkür ederim hemenbakıyorum
Zeynep; hemen alıyorum ve çok teşekkür ederim canım
Sevgi Küçük; bu da bizim evin sevilenlerinden kıymasız : )
http://minetozanlioglu.blogspot.com/2010/10/frnda-prasa.html
pırasayla yapılacak güzel bir alternatif olmuş, listeye eklenmeli.
YanıtlaSilbeykoz kurabiyesinde de aklım kaldı:)
ellerine sağlık, sevgiler...
Mine,
YanıtlaSilEline sağlık.
Tam da kıyma çıkarmıştım. Birazdan dışarı çıkacağım, pırasa aldımmı bu akşamki yemeği kotardım demektir.
Iyiki varsınız.
Şükreden anne Çiğdem
Hatice; her ikisini şiddetle tavsiye ediyorum teşekkürler : )
YanıtlaSilOğlak Kızları; iyiki sen de varsın
sevgiler...
Elleriine sğalık minecim..Pırasayı çok severim zaten eminim nefs olmuştur
YanıtlaSilYEMEK VAKTİ AYLİN;bizimkiler çok beğendi : )
YanıtlaSilHımmmm
YanıtlaSildeğişik bir tarif
prasa lezzetli bir sebze bir de bu şekilde olunca nasılda güzel olmuştur görüntüsü muhteşem ellerine sağlık canım....
Yıldız; teşekkürler
YanıtlaSil