15 Nisan 2010 Perşembe

Tuzlu Leziz Tart



Bu tarif çok kolay ve bir o kadar da lezzetli. Tek kusuru margarin kısmı ama o da arada olacak deyip afiyetle yiyoruz. Tuzlu tartı bugün bir arkadaşıma hediye olarak götürdüm. Yapmakta biraz gecikince sıcak olarak paketlemek zorunda kaldım, tabii biraz yumuşadı. Böylece onun da tuzluları biraz yumuşak sevdiğini öğrenmiş oldum.


Tuzlu Tart
(Tarif Selin Kutucular, Dedemin Sofrası Büyükada Yemekleri)

Malzemeler

• 125 gr margarin
• 12 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz

Üstü için

• 200gr rende peynir
• 2 yumurta
• 1 bardak süt
• 1 demet ince kıyılmış dereotu

Margarin eritilir ve bütün tart malzemesi karıştırılır. (Tabii erimiş margarin, yoğurdun üzerine doğrudan dökülmez.) Yoğrulduktan sonra hamur yağlanmış tart kalıbına döşenir. 175 derecede 10 dakika pişirilir. Üst için kullanılacak tüm malzemeler iyice karıştırılır. Tart hamurunun üzerine dökülür. Üzeri hafif kızarınca fırından alınır. (24 cm.lik tart kalıbı kullandım)

2 yorum:

  1. çok severim dereotu ile yapılmış çörekleri.. bende daha karmaşık bir tarif vardı, bir sonraki sefere senin tarifini deniycem canım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. bu tarifi annem çok yapar bizde afiyetle yerdik.annem büyük bir tepsi kullanır,incecik olurdu bu kek ve küçük lokmalar halinde keserdi.
    seninkisin görüntüsü çok güzel olmuş,şu anda karnı acıkmış olanlara olsada yesek cinsinden bir görüntü.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...