25 Mart 2010 Perşembe

Kiraz (küçük) Domatesli Levrek

 



Her balık mevsimine bu sene haftada en az iki kez balık yapacağım diye başlıyorum. Balık gerçekten çok sağlıklı ve kırmızı eti azaltarak, öğünleri balığa çevirmeyi çok istiyorum desem de bu zamana kadar bunu başaramadım. Ama azimliyim. İşte arkadaşım Şevki’nin de isteğiyle ilk balık tarif geldi bile. Şevkicim bizim evin lezzet radarı ablam çok beğendi, umarım denersin ve beğenirsiniz.

Malzemeler
(Tarif; Gamze Bursa net 425g )

• 1 adet levrek
• 14 diş sarımsak
• 300gr kiraz domates
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 dal biberiye - ½ çorba kaşığı kuru biberiye kullandım-
• Tuz
• Karabiber- isteğe göre, taze çekilmiş-
• Pişirme kağıdı

Fırın 180 dereceye getirilir. Pişirme kağıdı balığı alacak şekilde kenarlarından katlanır, fırın kabına konur. İçine domatesler ve ayıklanan sarımsaklar konularak 15dakika pişirilir. Balık fırça yardımıyla yağlanır, pişen domatesler ve sarımsaklar içine ve üstüne yerleştirilir. Tuz serpilir. Tekrar fırına verilip 40 dakika civarı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Not: Daha önce de söylemiştim ama tekrar etmekte fayda var, pişirme kağıdı alırken paketin üzerinde 200 dereceye dayanıklı olduğunu görmekte fayda var.



3 yorum:

  1. Balığı yapanlardan değil,yiyenlerdenim.
    görüntü fena değil,tadı yaparsan yorum yaparım.
    Ne kadar çok yiyecek yemek var.
    Sen bir hafta önceden hazırlanmalısın.

    YanıtlaSil
  2. : =))) lezzet radarımız beğendi, o beğenince akan sular duruyor biliyorsun:=)P tamam bir hafta önceden : =)

    YanıtlaSil
  3. Ya ben niye yorum yazamıyorum:(
    Şevki

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...